verzegeling

2015-Jul-23

Een veiligheidsverzegeling (Security Seal) wordt gebruikt om fraude aan te tonen en als preventief middel om diefstal of ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Veiligheidsverzegelingen zijn in het algemeen geclassificeerd als “indicatief”, “security”of “high security”en worden geleverd met een vaste of variabele lengte afhankelijk van de toepassing. Elke veiligheidsverzegeling wordt standaard geleverd met een uniek serienummer, dat wordt geregistreerd en daarom volledig traceerbaar is.

Indicatieve verzegelingen worden over het algemeen gemaakt van kunststof (polyethyleen, polypropyleen o.d.) dat een relatief laag breekpunt heeft en eenvoudig met de hand of een schaar/kniptang te verwijderen zijn. Indicatieve verzegelingen zijn daarom ideaal om pogingen tot fraude en/of diefstal snel te ontdekken.

Security verzegelingen zijn gemaakt van kunststof of metaal met een grotere weerstand. Eenvoudig gereedschap is nodig om deze verzegeling te verwijderen. Dit soort verzegeling vraagt inspectie om te achterhalen of pogingen zijn gedaan de verzegeling te verbreken.

High Security verzegelingen hebben indicatieve eigenschappen maar worden uit metaal of metaalkabel vervaardigd. De weerstand vertraagd het verwijderen van de verzegeling. High Security verzegelingen kunnen niet handmatig verwijderd worden; een betonschaar is nodig. High Security verzegelingen zijn ISO 17712 gecertificeerd en voldoen aan de C-TPAT normen.

Informatie veiligheidsnormen

UK Cusoms tested  
Deze aanduiding betekent, dat de verzegeling is getest en aan een specifieke kwaliteitsnorm voldoet.

ISO 17712   
Deze norm wordt in toenemende mate gevraagd voor verzegelingen ten behoeve van containers, die internationaal vervoerd worden. De verzegeling dient te voldoen aan specifieke criteria.

C-TPAT   
De “Customs-Trade Partnership Against Terrorism”is de norm ontwikkeld voor hoogwaardige verzegelingen, die toegepast worden voor containers, die de USA binnenkomen. De norm is gelijkwaardig aan ISO 17712 en vervangt de “UK Customs tested”.